25 | 04 | 2024
Tájékoztató az óraütközések kezeléséről
2016 augusztus 25., csütörtök 13:38

Amint arról talán értesültek, a BTK Tanulmányi Ügyrendjének legutóbbi változásai között szerepel egy komolyabbnak tűnő tétel, amely az előadások látogatására vonatkozik. Korábban az előadásokon való részvétel opcionális, de ajánlott volt – ez 2016. augusztus 23-tól kötelező. A félév során így az előadásokat is rendszeresen kell látogatni, és maximum 6 hiányzás fogadható el egy-egy ilyen kurzus esetén. Aki ennél több hiányzást halmoz fel, attól a teljesítés lehetősége megtagadható.

Mivel többen jelezték, hogy a kialakult helyzet – különösen több szak, illetve minor szakok esetében – kellemetlen szituációkat idézhet elő, mert különböző szakok, évfolyamok, szakirányok, specializációk óráinak időpontjai között lehetnek átfedések. Az ilyen helyzetek kezelésére született az alábbi dokumentum, melyet a kar Oktatási és Ifjúsági Dékánhelyettese adott közre a hét folyamán.

Tájékoztatás az SZTE BTK Tanulmányi Ügyrend 8.1 pontjának módosítása vonatkozásában [PDF]

A legfontosabb alapszabály:a kurzuson való rendszeres jelenlét ellenőrzéséről az oktató dönt. Ennek értelmében egy esetleges óraütközés kapcsán mindig fel kell venni a kapcsolatot az érintett oktatókkal. Írásban (e-mailben) jelezni (1) az ütköző óra címét, (2) kódját és (3) oktatóját. A félév végén a tanszék leellenőrzi az előzetesen jelzett óraütközéseket.

Utoljára frissítve ( 2016 augusztus 26., péntek 09:31 )
 
Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék

Tanszékvezető:

Prof. Dr. Pusztai Bertalan, DSc, egyetemi tanár

fogadóóra: e-mailben történő előzetes egyeztetés alapján (Tanszéki iroda)

Elérhetőségeink